top of page

Lomakohteen tai huoneiston kuvausvinkit

Et saa toista mahdollisuutta tehdä ensivaikutelmaa, siksi hyvät kuvat ovat välttämättömyys!

Parhaan tuloksen saat palkkaamalla ammattivalokuvaajan, jolla on laadukas kalusto ja kuvankäsittelyohjelmistot. Voit myös pyytää meiltä apua. Tässä kuitenkin muutamia vinkkejä siihen kuinka onnistut itse hyvien kohdekuvien luonnissa.

Valokuvausvinkit

Alla muutamia vinkkejä onnistuneeseen kohteen valokuvaukseen

1. Tila

Houkutteleva ja tasokas ilme luodaan sillä, että tila on puhdas  ja siisti, eikä siellä ole turhaa tavaraa. Mieti asiaa asiakkaan näkökulmasta ja riisu turhat tavarat pois.

2. Valo

Valokuvaajien yksi tärkeimmistä apureista on valo. Avaa valokuvattavan kohteen kaihtimet ja sytytä valot saadaksesi tilasi valoisammiksi. Käytä tarvittaessa lisävalaistusta. Varjoisat ja pimeät kuvat eivät ole kohteelle eduksi.

3. Vaakakuva

Useat välitysportaalit edellyttävät tai ainakin suosivat vaakakuvia, joten ota aina kuvasi vaakassa mikäli mahdollista. Pystykuvissa menetät paljon potentiaalista tilaa. Huolehdi myös, että kuvat eivät ole vinossa! Suositeltava kuvauskorkeus on noin rinnan - pään välisellä korkeudella.

4. Isot kuvat

Käytä kuvia, joiden koko on aivan minimissään 1024 x 683 pikseliä, mieluummin vähintään 2048x1080. Mitä suurempi kuva sen parempi.

5. Mukavuudet

Ihmistet pitävät omaleimaisista ja huomionarvoisista tiloista, joten korosta niitä yksityiskohtia joilla kohde erottuu muista edukseen. 

6. Esteettömyys

Monelle vieraalle esteetön kulku on tärkeä asia, joten muista kuvata sellaisia seikkoja joissa nämä asiat on huomioitu. Esteettömyyteen liittyviä vinkkejä saat Ympäristöministeriön julkaisusta

7. Kalusto

Hyvä järjestelmäkamera laajakuvalinsseineen tuottaa kuvia, joissa kohde erottuu edukseen ja ihmiset hahmottavat tilojen järjestelyt paremmin. Kuvankäsittelyohjelmalla (esim. Lightroom, Photoshop) voidaan kuvien laatua parantaa ja korjata, jotta niistä sadaan entistäkin parempia.

8. Kohderyhmät

Huomioi kuvauksessa kohteen kohderyhmät. Jos se on esimerkiksi lapsiperheet, mieti mitä mukavuuksia, tiloja ja palveluita he arvostavat - kuvaa ja korosta niitä.

9. Määrä

Muista ottaa riittävä määrä kuvia ja esittele tilojasi eri kulmista, jotta ihmiset ymmärtävät miten tilat sijoittuvat keskenään. Lisää myös pohjakuva, koska se auttaa hahmottamaan eri tiloja.

10. Dronekuvat

Ilmasta otetut dronekuvat tuovat aivan uuden näkökulman ja erotut ihan varmasti muista kohteista positiivisella tavalla. Vieraasi näkevät kohteen ympäristön ja erittäin konkreettisesti kaikki etäisyydet esim. rantaan, hiihtoladulle tai naapurimökkeihin. 

Katso esimerkkikuvat Tuparentin kohteesta täältä.
bottom of page